به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان ، طی سال های گذشته تلاش های زیادی برای تعمیر و بازسازی مدارس تخریبی از سوی سازمان تجهیز و نوسازی مدارس و آموزش و پرورش و خصوصا خیرین انجام شده است اما هنوز در شهر و روستاهای شهرستان چابهار دانشآموزان در فضاهای نامناسبی با شرایط سختی که نمیتوان نام مدرسه را بر آن نهاد بهرغم سختیها و مشکلات فراوان به تحصیل علم و دانش مشغولند.
محرومیت از در و دیوار روستای کمب میبارد نبود امکانات تفریحی، بهداشتی و مهم تر از همه بیکاری این منطقه را محرومترین نقطه چابهار قرار داده است و اما آنچه این روزها بیش از هر کمبودی به چشم میآید، سقفهای لرزان مدارس روستایی این مناطق است که نگرانی دانش آموزان و والدین را دوچندان کرده است.
مدارس بزرگترین روستای کشور از کیفیت آموزشی چندانی برخوردار نیستند و به حاشیه های مختلف گرفتار هستند و اکثر خانواده های دانش آموزان وضعیت اقتصادی و زیر خط فقر قرار دارند.
بیشتر خانواده های این روستا سواد خواندن و نوشتن آن چنانی ندارند، دانش آموزان پسر و دختر معمولا تا دوره راهنمایی ترک تحصیل می کنند و مفهوم و واژه تحصیل برای آنان قابل فهم و هضم ذهن ها آنها نیست.
حنیف میائی، مدیر دبیرستان دوره اول خوارزمی کمب بیان کرد: معضل مدارس استیجاری هر سال در آستانه سال تحصیلی، مشکلاتی را به وجود میآورد و خانوادهها و دانشآموزان این مدارس را دلآشوب میکند.
وی افزود: دانش آموزان این روستا در نبود فضای آموزشی مناسب در خانه های استیجاری که وضعیت نامناسب بهداشتی و آموزشی دارند به تحصیل مشغول هستند.
وی ادامه داد: جمعیت دانش آموزشی روستای کمب بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر است که در حال حاضر در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: این روستا ۱۱ مدرسه در مقاطع محتلف دارد و در هر کلاسی ۳۵ تا ۴۰ نفر دانش آموز در کلاس های غیرقابل استاندارد و فاقد امکانات آموزشی و سرمایشی (حتی مدرسه ها برق مناسب ندارند ) تحصیل می کنند.
این فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: در مقطع ابتدایی معمولا دو یا سه دانش آموز آن روستا “فاقد شناسنامه ” هستند و تحصیل می کنند.
وی تصریح کرد: مدارس خوارزمی و امیرکبیر دوره اول با آمار ۴۱۰ نفر دانش آموز که در کلاس ها جایی برای” سوزن انداختن ” نیست ولی در حال تحصیل هستند و دانش آموزان با توجه به نبود نیمکت و صندلی در کلاس ها دعوا و مشاجره می کنند.
میائی افزود: در هر صندلی یک نفره ۲ دانش آموز یا صندلی ۳ نفره چهار دانش آموز نشسته اند و گلایه می کنند و یا گاهی شاهد نشستن آنها روی زمین هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه گاهی اوقات به خاطر نپرداختن هزینه اجاره بها توسط صاحبان منزل با تهدید اخراج روبه رو هستیم.
مدیر دبیرستان دوره اول خوارزمی کمب خاطرنشان کرد: مسئولین استانی، کشوری و جامعه خیرین مدرسه ساز و سازمان تجهیز و نوسازی مدارس کشور و بنیاد برکت روستای کمب را دریابید که مدارس دبیرستان دوره اول پسرانه نیازمند به ساخت مدرسه نوساز دارند.
دانش آموزان کمب چابهار در کلاس های استیجاری درس می خوانند
- ارسال: امید بلوچستانی