به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان ، شورا، واژه ای عربی به معنی مشورت و هم اندیشی است که در قرآن کریم و احادیث بارها به آن تاکید و اشاره شده. شورا محلی برای تجمیع صاحب نظران در حوزه یک موضوع و مشورت و تبادل نظر برای نیل به بهترین نتیجه ممکن است و تصمیماتی که در این نهاد گرفته می شود در بسیاری موارد از نظر قانونی الزام اجرایی دارند.
اهمیت این امر در قرآن کریم به گونه ای ست که دو مرتبه از آن به عنوان امری قابل تحسین جمعی ذکر شده؛ همچنین نام یکی از سوره های این کتب آسمانی نیز شوراست.
« و آنان که دستورات پروردگار را اجابت و اطاعت کردند و نماز به پا داشتند و کارشان را با مشورت یکدیگر انجام دادند و از آنچه روزی شان دادیم انفاق می کنند»آیه ۳۸- سوره شوری
« از پرتو رحمت الهی در برابر آنها نرم (و مهربان) شدی و اگر خشن و سنگدل بودی از اطراف تو پراکنده میشدند بنابراین آنها را عفو کن و برای آنها طلب آمرزش نما و در کارها با آنها مشورت کن اما هنگامی که تصمیم گرفتی (قاطع باش و) بر خدا توکل کن زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد»
آیه ۱۵۹- سوره آل عمران
مشورت برای تصمیم گیری جامع و کامل تر در دین مبین اسلام تنها به موضوعات اجتماعی محدود نمی شود و مسلمانان تقریبا در هر امری با یکدیگر مشورت می کنند؛ یکی از مهم ترین نمودهای این مساله تشکیل مجالس مشورتی در سطح ملی یا محلیست.
توسعه و ترقی در گرو خرد جمعی
مشورت برای تصمیم گیری جامع و کامل تر در دین مبین اسلام تنها به موضوعات اجتماعی محدود نمی شود.
لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=46603
- ارسال توسط : امید بلوچستانی