دوشنبه / ۱۱ تیر / ۱۴۰۳ Monday / 1 July / 2024
×
با تکمیل پرونده میراث معنوی رباب از خاستگاه حوزه تمدنی سراوان به زودی دومین اثر این شهرستان به صورت مشترک با کشور افغانستان در فهرست میراث جهانی به ثبت خواهد رسید.
رباب بعنوان دومین اثر سراوان در فهرست میراث جهانی ثبت می شود

به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان ، علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، در جشنواره نوروزی که با عنوان روز سراوان برگزار شد اظهار داشت: با تکمیل پرونده میراث معنوی رباب از خاستگاه حوزه تمدنی سراوان به زودی دومین اثر این شهرستان به صورت مشترک با کشور افغانستان در فهرست میراث جهانی به ثبت خواهد رسید.
وی افزود: کوره ساخت سفال کلپورگان نیز برای رفاه صنعتگران سفال مجددا ساماندهی و مرمت خواهد شد.
نصیر احمد ملازهی، معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، در خصوص ساز رباب گفت: این ساز یکی از سازهای کهن و قدیمی ایران است که از زمان های دور نواخته می شد، ساز رباب در بلوچستان از زمان های بسیار دور کاربرد داشته و برجسته ترین نوازنده های رباب در سراوان هستند.
وی افزود: به دلیل وجود سادات در سراوان سالهاست که در این منطقه نیمه شعبان حلقه های ذکر که عمدتا با ساز رباب همراه بوده، برگزار می شود.
ملازهی گفت: هنرمندان سراوان از لحاظ ساختاری تغییراتی در ساخت رباب ایجاد کردند و وسعت ساز را گسترش دادند که با ساز کنونی در افغانستان تفاوت هایی دارد.
وی ادامه داد:پیشنهاد ساز قیچک را به عنوان ثبت جهانی به میراث فرهنگی دادیم اما میراث ساز رباب را انتخاب کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *