• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
6

درد و رنج ادامه دار ملوانان سواحل مکران در واردات چند قلم کالای ته لنجی (کالای ملوانی)

  • کد خبر : 157013
  • 03 خرداد 1402 - 16:05
درد و رنج ادامه دار ملوانان سواحل مکران در واردات چند قلم کالای ته لنجی (کالای ملوانی)
هاتف سیستان و بلوچستان - معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه چابهار اظهار داشت: واردات ته لنجی (کالای ملوانی) در چابهار برای تشویق ملوانانی که بیش از ۲ ماه در دریا بودند تسهیل می‌شود تا نیازهای ضروری آنها تامین و حداقل این مشوق خستگی دریاروی آنها برطرف کند.

جواد سپاهی اظهار داشت: در سه استان ساحلی نظیر هرمزگان، بوشهر و اهواز سالها برای واردات ته لنجی(کالای ملوانی) هیچ مشکلی وجود ندارد اما واردات این کالاها برای مردم ساحل نشین بلوچستان ممنوع بود که این خود گلایمندیهای را ایجاد کرده بود.

وی بیان کرد: با چند دهه پیگیری و به ویژه پیگیریهای استانداری و فرمانداری چابهار طی یک سال گذشته و انعکاس مشکلات صیادان و ملوانان به مسوولان ذیربط توانستیم این کار را برای ملوانان حل تسهیل کنیم ولی همچنان مشکلات و سختگیریهای از سوی گمرک و بنادر و دریانوردی وجود دارد که امیدوارم موانع برطرف و امورات تسهیل شود.

وی ادامه داد: اینکه یک استان از ته لنجی برخوردار باشد و یک استان دیگر ساحلی سختگیری شود زیاد خوب نیست و نارضایتی ایجاد می کند.

خبری خوش برای ملوانان چابهاری با جانمایی محل خروج کالای ملوانی از اسکله شهید کلانتری چابهار

فرماندار چابهار گفت: معاون امنیتی و انتظامی استانداری و مدیرکل گمرک بررسی و جانمایی محل خروج کالای ملوانی بندر شهید کلانتری شهرستان چابهار را انجام داده اند که از زحمات همه آنها تشکر می شود.

وی گفت: ایجاد و راه اندازی خروج کالای ملوانی از اسکله کلانتری بستری مناسب برای ایجاد اشتغال بیشتر و درآمد بهتر برای ملوانان خواهد بود. وی افزود: امیدوارم بتوانم مطالبه و آرزوی دیرینه ملوانان شهرستان چابهار محقق شود و مشکلات آنها روز به روز کمتر شود.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه چابهار تصریح کرد: ملوانانی که دو ماه در دریا هستند می توانند هر لنج تا ۳۰ نیسن وانت بار کالای ملوانی(ته لنجی) وارد کنند.

سپاهی گفت: با هماهنگی شهردار و شورای اسلامی شهر هماهنگی لازم انجام شده تا مکانی برای عرضه و فروش کالای ملوانی در نظر گرفته شود تا مردم بتوانند اجناس شامل مواد غذایی و لوازم ضروری زندگی را از آنجا خریداری کنند.

وی ادامه داد: طبق قانون «کالای ته لنجی یا ملوانی، کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند» و بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات هر ملوان سالانه می‌تواند ۶ بار کالا به میزان یک هزار و ۵۰۰ دلار با خود وارد کند.

فرماندارچابهار گفت:ورود کالاهای ته لنجی یاکالاهای ملوانی می تواند کمک بسیار شایانی به اقتصاد این قشر ودر نهایت باعث پویایی اقتصاد منطقه شود.

جواد سپاهی با اشاره به اینکه در استان های دیگر این امر در حال انجام است افزود:در چابهار به دلیل عدم پیگیری این قشر ونداشتن آمار واحد ،این مورد به تاخیر افتاد ولی در حال حاضر، مجدانه تمامی سازمان ها باخرد جمعی ودریک ساز وکار قانونی این اتفاق مهم را پیگیری میکنند که در اولین فرصت این امر محقق شود.

فرماندار چابهار ادامه داد: دنبال این کار هستیم که این امتیاز به ملوانان داده شود تا درآمد،معیشت این عزیزان باعث رشداقتصادی واجتماعی منطقه شود. درادامه این نشست ملوانان خواسته های داشتند.

حسین اسماعیل زاده یکی از صاحب لنچ های چابهاری در این باره گفت:در چابهار همیشه ملوانان اذیت بودند ومشکلاتی داشتند ودرصورتیکه همکاری سازمان ها بوده است امااین بارملوانی، بدین صورت بوده که یکی باموتور ویکی باماشین،یکی تادم در می آورده ودوباره حمل نموده،پس نیاز است که این کار قانون مند ودرچارچوب بستر خوبی انجام گیرد.

وی ضمن تشکر از پیگیری و دغدغه مندی فرماندارمحترم وگمرک،بنادر وشیلات وسایر ارگان های امنیتی و انتظامی گفت:ته لنچی باید روی لنج بازدید شده وباوسیله نقیلیه جابجاوبا یک امنیت کامل خارج شود.

اسماعیل زاده ادامه داد:نباید ملوان باماشین بار را تادم خروجی بیارد ومجدد خودش حمل کنداین کار سخت است. درادامه ناخدا کیومرثی در این باره گفت:باتوجه به تورم موجود باید طوری مدیریت شودکه ورود کالاهای ته لنچی برای ملوانان در نظر گرفته شده تا بتوانند زندگی خود را سروسامان دهند.

مدیر عامل تعاونی لنچ داران چابهار از پیگیری فرماندار چابهار تشکر کرد و گفت:در چابهار ملوانان ولنج داران بسیار زیادی وجودداردکه نیاز است توجه ویژه به این قشر داشته باشید.

در ادامه ناخدا یوسف که لنچ دار هم است گفت:بندر چابهار خیلی فعال بوده وتعداد لنچ های زیادی بودند که امروز خیلی ها که کار آبا واجدادی آنها بوده کار را رها یا به بنادر دیگر استان ها مهاجرت کردند پس نیاز است این بارملوانی در سازوکارقانونی محقق وسرعت گیرد.

وی ادامه داد:توجه ویژه به اسکله ها باید در اولویت باشد تا خساراتی به لنچ ها وارد نشود.

به گفته فرماندار چابهار این مشکل ودغدغه ملوانان در کمترین زمان ممکن حل خواهد شد .

لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=157013

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.