• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
6

چرا برای مردم سیستان و بلوچستان گازمایع و سوخت نایاب است ولی ماهیانه هزاران تانکر گاز از مرزهای استان به پاکستان صادرات می شود

  • کد خبر : 155925
  • 23 فروردین 1402 - 15:46
چرا برای مردم سیستان و بلوچستان گازمایع و سوخت نایاب است ولی ماهیانه هزاران تانکر گاز از مرزهای استان به پاکستان صادرات می شود
هاتف سیستان و بلوچستان - چرا برای مردم سیستان و بلوچستان در مناطق شهری و روستایی گازمایع نایاب است و فقط در بازار سیاه هر سیلندر گاز با 100 تا 200 هزار تومان پیدا می شود ولی ماهیانه هزاران تانکر گاز در جلوی چشم مردم محروم روستایی از همین مرزهای خاکی بلوچستان به ویژه مرز ریمدان دشتیاری به پاکستان صادرات می شود و سهم مردم بومی فقط نظاره کردن تانکرها است.

نبود گاز مایع، وجود صف های کیلومتری برای تحویل سوخت، کمبود جایگاههای سوخت نسبت به جمعیت و پراکندگی شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان، نبود امکانات رفاهی، فقدان آنتن دهی تلفن و سرعت پایین اینترنت، بی آبی، سرانه تخت ۶ دهم به ازای هر هزار نفر در سیستان و بلوچستان و ادامه دار بودن جیره بندی آب در شهر چابهار به عنوان بزرگترین بندراقیانوسی ایران، وجود بیشترین مدارس غیردولتی کشور در شهر چابهار با توجه به جمعیت دانش آموزی، معضلات خاکی بودن هزاران کیلومتر راه، عدم اجرای طرح هادی در ۲ هزار روستای استان، حاشیه نشینی و بیشترین جمعیت حاشیه نشینی به نسبت جمعیت در چابهار و صدها مورد از مشکلات و گرفتاریهای مردم در جای جای بلوچستان که مختص اینجا هم هستند از جمله مشکلاتی هستند که تا سالهای سال هم انتظار حل شدن آنها وجود ندارد چون نه مسوولان اراده ای جدی برای مرتفع شدن آنها دارند و نه دولت چشم اندازی تعریف کرده که تا چند سال دیگر حل خواهند شد.

سیستان و بلوچستان گرفتار تبعیض، فقر، نابرابری، بی توجهی مسوولان مرکز نشین کشور است که اگر اراده کنند در کمتر از چند ماه بدون استفاده یک ریال از اعتبارات دولتی و یا استفاده از تسهیلات بانکی با سرمایه گذاری مردم بومی و بلوچ بسیاری از مشکلات گازمایع، سوخت (بنزین و گازوییل) و سایر حل خواهد شد.

جای سوال است وقتی سوخت در کارتهای سوخت و با سهمیه مشخص و اندک و ناچیز تنها و تنها در یک استان نظیر سیستان و بلوچستان عرضه می شود و همه استانهای کشور بدون استفاده از کارت سوخت از هر مقدار بنزین و گازوییل در شبانه روز بهره مند بوده و کارتهای سوخت جایگاه با یک نخ آویزان است ولی در اینجا اوضاع فرق می کند و این یک نوع تبعیض آشکار است که به مردم بلوچ روا داشته می شود. اینجا ساخت جایگاه سوخت و تاسیسات گاز مایع ممنوع است.

واقعا چرا نگاه های مسوولان و خصوصا وزارت نفت برای صدور مجوز ساخت جایگاه سوخت در سیستان و بلوچستان منفی است و کاملا این حوزه را امنیتی کرده اند و کسی پاسخی برای حل مشکلات ندارد و انگار هیچ کس مسوول حل مشکلات مردم نیست درخواست مردم و سرمایه گذاران همیشه به در بسته مواجه و در بایگانی دبیرخانه ها خاک می خورد.

مثلا در هر شهرستان و مراکز بخشها و دهستانهای پرجمعیت جایگاه تاسیسات گاز مایع و جایگاه سوخت شدیدا مورد نیاز است با صدور مجوز کمتر از سه ماه کل مشکلات بلوچستان در این ۲ حوزه حل خواهد شد.

نگاههای منفی پایتخت نشینان تا حدی پیش رفته که مثلا مرکز شهرستان دشتیاری (نگور) فاقد جایگاه سوخت است و شاید تنها مرکز یک شهرستان در کشور باشد که جایگاه سوخت ندارد و صدها مرکز بخش، دهستان ها و مناطق پرجمعیت بلوچستان نیز جایگاه سوخت و جایگاه تاسیسات گاز مایع ندارند و مردم گرفتار مشکلات عدیده و در صف عمرشان سپری می شود و نگاههای منفی وزارت نفت بعد از گذشت ۴۴ سال همچنان ادامه دارد و چشم اندازی هم ندارند که تا کی این مردم در این خطه از ایران اسلامی با مشکلات بسازند و بسورند.

در بحث ساخت کارخانه و یا تولیدی با کنار گذاشتن بروکراسی اداری و صدور مجوز بسیاری از مشکلات اشتغال با راه اندازی تولیدی بزرگ و کوچک مرتفع خواهد شد.

برای پیگیری مشکلات گاز مایع گفت و گویی با معظم خانزهی مدیرعامل شرکت پخش گاز مایع ایرانیان در منطقه آزادچابهار انجام شده که از نظرتان می گذرد.

مدیرعامل شرکت پخش گاز مایع ایرانیان در منطقه آزادچابهار در گفت و گو با خبرنگار هاتف سیستان و بلوچستان و تشریح مسائل و مشکلات حوزه گاز مایع گفت: شهرستان چابهار به عنوان قطب گردشگری و اقتصادی تا رسیدن به وضع مطلوب و توزیع عادلانه نیازمند سهمیه ماهیانه ۲۵۰۰ تن گاز مایع است که هم اینک فقط ۷۰۰ تا ۸۵۰ تن تخصیص پیدا کرده و با کمبود شدید ۱۴۰۰ تن گاز مایع مواجه است.

معظم خانزهی اظهار داشت:  این کمبود سبب بوجود آمدن بازار سیاه و افزایش قیمت آن تا چندین برابر نرخ مصوب شده است از طرفی نبود تلفن و اینترنت در پیکره صنعتی منطقه آزاد و تاسیسات گاز مانع اصلی اشتراک گاز شده و بی نظمی در توزیع و ایجاد صف را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: پیکره صنعتی منطقه آزاد چابهار با همه تبلیغاتی که مدیران و مسوولان چابهار دارند فاقد خط تلفن همراه و اینترنت مناسب است و به دلیل واقع شدن تاسیسات گاز و دفتر اصلی  شرکت پخش گاز مایع ایرانیان به عنوان تاسیسات مادر جنوب استان در این محدوده مشکلات را دوچندان کرده بطوریکه نمی توانیم شهروندان را عضو اشتراک گاز کنیم .

وی گفت: هر شهروندی به ما زنگ می زند تلفن در دسترس نیست و این امر نارضایتی ها را روز به روز بیشتر کرده است.

وی تصریح کرد: وقتی خط تلفن و اینترنت باشد همه شهروندان را مشترک گاز می کنیم و می دانیم دقیقا چند نفر هستند و چه تعداد گاز دریافت کرده اند و چه تعداد مانده اند آن وقت به خوبی گاز توزیع می شود و می توان گفت دیگر صفی نخواهد داشت.

۲ خط تلفن ثابت در منطقه آزادچابهار ۷۰۰ میلیون تومان

وی ادامه داد: وقتی برای گرفتن خط تلفن ثابت و اینترنت به اداره مخابرات و منطقه آزاد چابهار مراجعه کردیم که مشکلات را برطرف کنند عنوان کرده اند باید هزینه ای در حدود ۷۰۰ میلیون تومان برای خط تلفن و اینترنت و فیبرنوری بدهیم یعنی واقعا برای تلفن و اینترنت که زیرساخت اصلی هر سرمایه گذاری هست باید ما هزینه چند صد میلیونی کنیم، ما به عنوان سرمایه گذار از نامه نگاری و پیگیری خسته شده ایم و نمی دانیم چطور مشکلات را بیان کنیم تا کسی آنها را حل کند.

مدیرعامل شرکت پخش گاز مایع ایرانیان در منطقه آزادچابهار که ۱۵ تاسیسات گازمایع در ۱۲ شهرستان جنوب استان سیستان و بلوچستان را مدیریت می کنند، گفت: هر سیلندرگاز مایع در جایگاه تاسیسات گازمایع ۲۲ هزار تومان است و در وانت هایی که گاز مایع را تا شهر حمل و توزیع می کنند به قیمت ۳۰ هزار تومان بفروش می رسانند ولی همین سیلندرگاز مایع ۱۱ کیلویی بعضا در بازار آزاد تا ۱۲۰ هزار و ۲۰۰ هزار تومان و حتی بیشتر به فروش می رسد.

خانزهی گفت: کاهش سهمیه بنزین در این استان محروم و رجوع رانندگان به طرف گازسوز کردن خودرو نیز سبب شده تا مشکلات بیشتر شود و اگر سهمیه افزایش پیدا نکند نارضایتی ها بیشتر و بیشتر می شود و باید عنوان کنم در مناطق بلوچستان اگر گاز عادلانه توزیع شود حداقل ۱۵ تا ۲۰ هزار تن گاز مایع در ماه باید توزیع شود ولی یک چهارم آن هم اختصاص داده نمی شود.

وی با بیان اینکه اگر مسوولان مجوز صادر کنند می توانیم با افزایش سهیمه گاز در کمتر از یک ماه نازل هایی را در محدوده تاسیسات گاز چابهار طراحی کنیم و خودروهای گازسوز را گاز تحویل بدهیم که این امر به هوای پاک، کاهش هزینه ها و کم کردن صف های کیلومتری بنزین کمک می کند.

وی بیان کرد: در شهرستان چابهار ۲۰۰ هزار نفر جمعیت با ۴۳ هزار خانوار در مناطق شهری و روستایی ساکن هستند که طبق برنامه ریزی برای هر خانوار ماهیانه چهار سیلندر گاز مایع سهمیه تعیین شده و باید در سامانه ثبت نام کنند که با این حساب فقط برای مصرف خانوارهای یاد شده ۱۸۹۲ تن گازمایع نیاز است و این آمار بدون سهمیه رستورانها، لنج داران، حوزه گردشگری و صنعتی، شرکت هایی نظیر پتروشیمی و فولاد، مناطق نظامی و انتظامی، زندان، بنادر و دریانوردی، خوابگاههای دانشجویی و دانش آموزی، خبازیهای آزادپز و دهها مورد مصرفی دیگر است که ما براساس برآوردی که انجام دادیم حداقل بالای ۲۵۰۰ تن گاز مایع در هر ماه باید برای چهار تاسیسات گاز تخصیص پیدا کند.

مدیرعامل شرکت پخش گاز مایع ایرانیان در منطقه آزادچابهار افزود: برای اینکه بتوانیم به نحو احسن مشکلات توزیع عادلانه گاز مایع را در شهر به روال عادی تبدیل کنیم و مردم دغدغه ای برای تحویل گاز نداشته باشند و شاهد بازار سیاه نباشیم باید حداقل ۲۰۰ دستگاه وانت سایپا برای حمل گاز در سراسر شهرستان چابهار یعنی هم شهرچابهار، بخش مرکزی، بخش پلان و بخش پیرسهراب بصورت قیمت کارخانه و با ارایه تسهیلات به متقاضیان واگذار شود.

وی ادامه داد: تامین ناوگان حمل و نقل و توزیع سیلندرگاز در شهر و روستاهای چابهار از ضرورتهای مهم است لذا برای اینکه بتوانیم رضایتمندی ایجاد و کاهش صف داشته باشیم باید اقدامات لازم را انجام بدهیم.

وی اظهار کرد: هم اینک ۲۰ دستگاه وانت سایپا در شهر چابهار در پنج نقطه سیلندرگاز مایع توزیع می کنند که به دلیل حجم بالای درخواست ها و نیاز بالای مردم و کمبود شدید سهمیه گاز جوابگو نیست و حداقل در شهر چابهار باید ۵۰ دستگاه وانت جدید افزوده شود و در روستاها و سایر مناطق هم ناوگان توزیع باید براساس نیاز باشد.

وی افزود: ۱۰ کشنده کامیون برای حمل گاز از استان هرمزگان به چابهار فعال هستند که اکثر فرسوده و برخی مواقع در تعمیرگاه هستند و نیاز است حداقل ۱۰ کشنده جدید با استفاده از تسهیلات کم بهره به متقاضیان واگذار شود تا با وجود جمعا ۲۰ کامیون حمل گاز مشکلات دیر رسیدن گاز مایع در چابهار برطرف شود.

واگذاری ۲۰ دستگاه کشنده کامیون گاز با تسهیلات کم بهره نیاز اصلی چابهار

وی ادامه داد: در شهرستان چابهار چهار تاسیسات گاز مایع با نام های پرسی ایران گاز منطقه آزاد با ظرفیت ذخیره ۲۱۰ تن، ساحل گاز در نزدیکی پلیس راه با ۶۰ تن، ادیب گاز در روستای صدیق زهی پلان با ۴۰ تن، رادو دج پیرسهراب با ۴۰ تن مخزن ذخیره وجود دارد که در مجموع هر پنج روز می توان ۳۵۰ تن گاز مایع را ذخیره کرد و اگر سهمیه گاز از ۷۵۰ تن به صورت ماهیانه فعلی به ۲۲۰۰ تن برسد این ظرفیت ذخیره موجود هست و باید از آن استفاده و با یک حرکت مثبت کل مشکل گاز شهرستان چابهار را حل کرد.

مدیرعامل شرکت پخش گاز مایع ایرانیان در منطقه آزادچابهار تصریح کرد: اگر مسوولان حمایت کنند و سهمیه ماهانه گاز چابهار را افزایش و مشکلات عنوان شده را حل کنند در کمتر از یک ماه کل مشکلات حل می‌شود و دیگر نه بازار سیاه گاز وجود خواهد داشت و نه افزایش قیمت گاز که برخی مواقع از ۲۲ هزار تومان به ۲۰۰ هزار تومان می رسد.

وی افزود: هر کشنده برای آوردن یک سرویس گاز مایع از هرمزگان ۱۸ میلیون تومان کرایه حمل می‌گیرد و همین یک بار گاز را اگر از هرمزگان به مرز ریمدان برای صادرات به پاکستان ببرد به آن ۷۰ تا ۸۵ میلیون تومان کرایه حمل می دهند که ما نمی توانیم با این قیمت رقابت کنیم تنها راه ارایه تسهیلات کم بهره و خرید حداقل ۲۰ کشنده کامیون ویژه حمل گاز برای تاسیسات گاز در جنوب سیستان و بلوچستان است تا بتوانند رقابت کنند و این علاوه بر ایجاد اشتغال بر حل مشکلات و زود رسیدن گاز کمک می کند.

وی بر تامین سوخت کامیونهای حمل گاز مایع تاکید کرد و افزود: درخواست حل تمام مشکلات حوزه گاز مایع را دارم تا خدمات مطلوب به شهروندان ارائه و رضایتمندی حاصل شود.

علی محمد رییسی از شهروندان و پیگیر مشکلات نیز گفت: هر سیلندر گاز مایع به ۲۰۰ هزار تومان رسیده و مسوولان بجای پیگیری و رفع مشکلات ومطالبات مردم فقط درحال گرفتن جلسه هستند و از نظر آنان هیچ مشکلی نیست و متاسفانه بعد از این همه سال وضع مردم هم هیچ فرقی نکرده از صبح که بیدار می شویم تا شب در صف نان، بنزین، نفت و گرفتن فتوکپی برای این اداره و آن اداره و گرفتار بروکراسی اداری هستند.

مشکلات پیش روی مردم سیستان و بلوچستان را مرتفع کنید

یونس اربابی یکی از شهروندان نیز به برخی مشکلات نیز اشاره و گفت: استان سیستان و بلوچستان صدها مشکل دارد نمایندگان مجلس استان منتظر اقدامات نمایندگان استانهای دیگر نباشند با اتحاد و یک صدایی و تفاهم برای حل مشکلات استان گام بردارند چون استان ما در تمام شاخص های توسعه رتبه های آخر کشور را دارد، صف نان به دلیل مدیریت ضعیف، صف بنزین به علت سوء مدیریت، کمبود دارو و سرگردانی بیماران، افزایش هزینه های درمان، پسرفت شهرها و شکل گیری روستا شهرهای بزرگ، ترافیک شهری به دلیل عدم نظارت و صف های طولانی کپسول گاز همه برمی گردد به عدم مدیریت درست لذا مردم مطالبه گر باشند تا مسوولان مشکلات را حل کنند.

وی افزود:بیکاری گسترده جوانان خصوصا تحصیلکردگان، عدم استفاده ظرفیتهای مرزی برای اشتغال، کمبود آب بهداشتی و پایدار افت ولتاژ برق در برخی مناطق، گرانی و تورم لجام گسیخته، جاده های حادثه خیز و ناایمن، خودروهای بی کیفیت و مستهلک، سهمیه کم سوخت خودروها با توجه به گستردگی استان، افراد فاقد شناسنامه و بی هویت، نابسامانی در اشتغال و اسکان اتباع خارجه، توزیع نامناسب و بی برنامه نفت و سرگردانی مردم برای دریافت سهمیه نفت، ضعف شدید سامانه نفت و پاس کاری مردم بی بضاعت، کمبود فضای آموزشی، مدارس غیر استاندارد، کمبود معلم و افت شدید کیفیت آموزشی، ترک تحصیل دانش آموزان به دلایل مختلف و نبود برنامه برای تولید مسکن همه گریبان این استان محروم را گرفته است.

وی نبود برنامه برای توسعه شهرها، مهاجرت گسترده روستاییان، نبود برنامه برای اشتغال پایدار، ناپایداری شبکه های ارتباطی و قطعی مکرر تلفن و اینترنت در بعضی از مناطق کیفیت نامناسب شدید اینترنت، زیر ساختهای ضعیف بهداشت و درمان، خالی از سکنه شدن روستاها، راههای صعب العبور مناطق روستایی، عدم استقرار ادارات در شهرستانهای جدید و سرگردانی مردم، نبود برنامه برای پیشگیری از بحرانها و حوادث زیر ساخت های ضعیف در حمل و نقل عمومی شهری و برون شهری، گسترش روزانه فقر و فلاکت حاشیه نشینی و نبود برنامه برای مقابله با آن، نداشتن برنامه کاری مدون و علمی، کمبود جایگاههای سوخت، ضعف گسترده در خدمات رسانی بوروکراسی پیچیده اداری و سرگردانی مردم از دیگر مشکلات پیش رو در نقاط مختلف استان عنوان کرد.

اربابی پاسخگو نبودن بعضی از مدیران، توزیع نامناسب امکانات رفاهی، پژمردگی شهرداری ها و ناکارآمدی شوراها، نبود رویکرد توسعه در مدیران، گسترش شدید جمعیت زیر خط فقر، عدم تناسب درآمد مردم با هزینه ها، تعرفه بالای قبوض برق بدلیل گرمای شدید و طولانی، عدم برنامه برای استفاده از بخش خصوصی برای خدمات رسانی در حوزه های انرژی، نبود برنامه برای مهار سیلابها، افزایش هزینه های حمل و نقل نیز برخی دیگر مشکلات است که امیدوارم این موارد پیگیری و حل شوند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز گفت: مسائل و مشکلات مختلف از جمله گاز در چابهار را قبول داریم و پیگیر رفع مشکلات هستیم و در این باره جلسات و برنامه ریزی شده و همه باید پای کار باشند.

جواد سپاهی افزود: کوچکترین تخلف در حوزه گاز، خبازی ها، بازار و سایر جاها مشمول برخورد قانونی می شود لذا به همه مسوولان توصیه می کنم نظارت دقیق و مستمر را اولویت اصلی کار خود قرار دهند.

وی بر توزیع مناسب سوخت، گاز و افزایش کیفیت نان تاکید کرد و افزود: نظارت‌ها و بازرسی‌ها را تشدید می کنیم و از همه برای ساماندهی، تامین و توزیع آرد و ارتقاء کیفیت پخت نان، و نیز فراهم نمودن فضای رقابتی در صنف خبازان و توزیع گاز درخواست کمک و همراهی داریم.

تحویل ماهیانه ۵۰۰۰ تن گازمایع در جنوب سیستان و بلوچستان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چابهار گفت: ۱۳ شهرستان جنوب سیستان و بلوچستان با جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با ۲۸۰ هزار خانوار در حوزه مدیریتی چابهار هسیتند که ماهیانه ۵۰۰۰ تن گاز مایع به ۲۱ تاسیسات گاز تحویل می شود.

سیدکیومرث کمالیار افزود: برای افزایش سهمیه گاز مایع مشکلی نداریم و بزودی ۱۵ جایگاه سوخت یا تاسیسات گاز در جنوب استان آماده افتتاح می شود و ۲ تاسیسات گاز هم در شرف صدور مجوز هستند.

وی گفت: در مجموع ۵۳ جایگاه سوخت در جنوب استان زیر نظر و مدیریت منطقه نفتی چابهار هستند.

حجت الاسلام محمدجواد عبدالهی مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت منطقه چابهار نیز گفت: مسائل و مشکلات مردم در چابهار فراوان است ولی رسانه و خبرنگاران مشکلات را منعکس نمی کنند باید آنها صف نان، معطلی ساعتها برای دریافت سوخت و صف گاز و صدها مشکلات را بیان کنند تا مسوولان به رفع آنان بپردازند.

عبدالهی افزود: آب در چابهار جیره بندی و در روستاها آب نیست و مردم برای یک سیلندر گاز تا چندین ساعت در انتظارند و همچنین برای چند عدد قرص نان بی کیفیت باید در صف طویل باشند چرا واقعا اینگونه باشد و وقت مردم برای دریافت نان به هدر برود و مردم گرفتار هزار نوع فشار روحی و روانی بشوند.

وی افزود: خبرنگاران باید منعکس کنند مشکلات مردم باشند و فقط به صرف رسانه ای کردن جلسات و برنامه های غیر ضروری نباشند چون درد مردم و بیان مشکلات ضروری تر است. و حل گرفتاریهای مردم ثواب دارد.

لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=155925

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.