• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
3

ترک تحصیل ۳۰۷ دانش آموز به دلیل نبود مدرسه در روستای رونگ نیکشهر

  • کد خبر : 156721
  • 27 اردیبهشت 1402 - 1:54
ترک تحصیل ۳۰۷ دانش آموز به دلیل نبود مدرسه در روستای رونگ نیکشهر
هاتف سیستان و بلوچستان - دهیار روستای رونگ از توابع شهرستان نیکشهر در جنوب استان سیستان و بلوچستان گفت: 28 سال در انتظار اجرای شبکه آبرسانی و صدور مجوز دایر شدن مقطع راهنمایی و دبیرستان هستیم و متاسفانه به دلیل کمبود کلاس درس و عدم همکاری آموزش و پرورش در صدور مجوز بیش از 307 نفر در سالهای گذشته ترک تحصیل کرده اند.

جاسم صلاحزئی در گفت و گو با خبرنگار هاتف سیستان و بلوچستان اظهار داشت: نبود مدرسه مقطع راهنمایی و دبیرستان سبب شده تا تمامی دانش آموزان دختر بعد از گذراندن دوره ابتدایی ترک تحصیل کنند مگر چند نفر پسر و دختر که تمکن مالی بالایی داشته باشند و به سایر نقاط شهرستان نیکشهر عزیمت و مشغول به تحصیل شوند.

وی افزود: مگر برای دولت چقدر هزینه دارد که مجوز مدرسه راهنمایی و دبیرستان را صادر کنند تا از ترک تحصیل دانش آموزان و روی آوردن جوانان به شغل های کاذب جلوگیری شود. ما واقعا از پیگیری خسته شده ایم چرا آموزش و پرورش توجهی به حوزه آموزش این روستا ندارد.

وی گفت: از خیران درخواست داریم با توجه به عدم تمایل اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان یک مدرسه ۶ کلاسه با تجهیزات و امکانات روز بسازند تا شاهد توسعه علمی و آموزشی در روستای محروم رونگ باشیم و از ترک تحصیل دانش آموزان جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه روستای رونگ از توابع دهستان مهبان بخش مرکزی شهرستان نیکشهر ۲۷ کیلومتر تا مرکز شهرستان فاصله دارد، ادامه داد: آمار دانش آموزی مدرسه ابتدایی امینی شریفی رونگ ۱۵۷ دانش آموز است که سالانه ۳۰ الی ۴۰ دانش آموز روانه مقطع راهنمایی و متوسطه می شوند متاسفانه بخاطر نبود مدرسه در روستا و نداشتن هزینه رفت و آمد ترک تحصیل می‌کنند.

دهیار روستای رونگ نیکشهر گفت: بعد از گذشت ۴۴ سال از عمر انقلاب اسلامی و آمار جمعیتی ۷۳۴ نفر با ۲۰۶ خانوار فقط ۶ نفر موفق شدند با هزینه فراوان و سفر به سایر نقاط تا دانشگاه ادامه تحصیل داده و مدرک کارشناسی را اخذ کنند.

صلاحزئی ادامه داد: دو پایه از دانش آموزان مدرسه ابتدایی امینی شریفی رونگ بخاطر کمبود فضای آموزشی داخل کانکس و بدون امکانات درس می خوانند که نیاز است حداقل یک مدرسه ۶ کلاسه در این روستا ساخته شود و نسبت به صدور مجوز مقطع راهنمایی و دبیرستان سریعا اقدام شود تا بیشتر از این شاهد ترک تحصیل دانش آموزان نخبه و با استعداد نباشیم.

۲۲ سال پیگیری برای تکمیل شبکه آبرسانی روستای رونگ بی نتیجه بوده است

وی یکی دیگر از مشکلات روستای رونگ را نبود شبکه آبرسانی عنوان کرد و افزود: آب روستای رونگ بخاطر فرسودگی شبکه آبرسانی و شکستن لوله ها و ریزش چاه آب شبکه آب رسانی قابل استفاده نیست و چاه آب پر از آشغال و زباله شده و آب و فاضلاب ۲۲ سال پیش شبکه آبرسانی نیمه تمام و بدون کارشناسی و تایید نظارت و مهندسی اجرا کرده و به حال خویش رها کرده است که با گذشت سالها هر چه برای تکمیل و بهره مندی مردم از آب سالم و بهداشتی پیگیری می کنیم ولی می گویند اعتبار و بودجه نداریم.

دهیار روستای رونگ گفت: هم اینک هر خانواری برای خود جداگانه پمپ آب و لوله خریداری کرده و آب مورد نیاز خویش را تامین می کنند و متاسفانه با سوختن یک دینام کفکش باید حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه شود که این هزینه با گرانی و وضع اقتصادی برای یک خانوار روستایی کمرشکن است.

صلاحزئی بر توسعه شبکه برق تاکید کرد و افزود: ۷ خانوار خانوار در فاصله ۳۰۰ متری از شبکه برق هستند و سالها در انتظار چند تیربرق هستند لذا نیاز است برای توسعه برق روستایی و نصب ترانس جهت رفع افت ولتاژ اقدامات لازم صورت گیرد.

وی بر اجرای طرح هادی روستای رونگ تاکید و افزود: طرح هادی روستا در سال ۱۳۹۳ تهیه و برداشت انجام شده اما تا بحال اجرایی نشده است.

وی با بیان اینکه این روستا هیچ گونه زیرساخت ورزشی ندارد، گفت: ورزشکاران و نوجوانان و جوانان روستا چشم انتظار ساخت زمین چمن مصنوعی و تخصیص امکانات هستند.

وی ادامه داد: خانه بهداشت روستای رونگ در یک کانکس آهنی غیراستاندارد مستقر دایر شده است و خدمات می‌دهد لذا نیازمند ساختمان برای خانه بهداشت است تا بتوان خدمات مطلوب ارائه کنند.

دهیار روستای رونگ فاصله روستای رونگ تا مرکز دهستان مهبان ۲۰ کیلومتر است که تردد ماشین آلات راه آهن در طول مسیر از روستای متسنگ تا هیتک و سرگرانی سبب شده تا آسفالت ۲۹ سال قبل کاملا تخریب شود و متاسفانه مشکل بدتر اینکه رانندگان ماشین آلات سنگین شرکت راه آهن قوانین و مقررات را رعایت نمی کتند و هر جور دلشان می خواهد رانندگی می کنند که مردم از دست آنها کلافه شده اند و بارها شاهد تصادفات و حوادث رانندگی بوده ایم.

مسوولان برای پیگیری مشکلات روستای رونگ بیشتر تلاش کنند

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری نیکشهر نیز به هاتف سیستان و بلوچستان گفت: مسائل و مشکلات روستاهای مختلف از جمله روستای رونگ را درخصوص نبود امکانات نظیر آب، مدرسه، راه، برق و سایر امکانات اولیه برای رفاه و آسایش را تایید می کنیم و در حال پیگیری هستیم و از مسوولان ذیربط نیز درخواست داریم هر چه سریعتر مشکلات را مرتفع کنند.

عباس داودی افزود: شخصا مشکلات نبود مدرسه و صدور مجوز دایر شدن مدرسه راهنمایی و دبیرستان را برای روستای رونگ با همکاری و همراهی دهیار پرتلاش و زحمتکش پیگیری کرده ام ولی متاسفانه آموزش و پرورش حرکتی برای رضایت مردم روستا بر نداشته و تاکنون به درخواست مردم و به ویژه فرمانداری علیرغم مصوب کردن در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر و پیگیری تلفنی و شفاهی جواب مثبت نداده است.

وی گفت: متاسفانه در حوزه های زیرساخت و توسعه به ویژه آب رسانی مشکلات در روستاهای نیکشهر فراوان است و آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان باید توجه خویش را برای شهرستانی نظیر نیکشهر بیشتر کنند چرا که اینجا آب وجود دارد و باید برای تامین آب و حفر چاه و ایجاد شبکه آبرسانی تلاش کنند.

وی ادامه داد: درخواست ویژه از مسوولان استانی و کشوری دارم تا برای اجرای طرح هادی در بیش از ۴۳ روستای بالای ۴۰ تا ۵۰ خانوار و حتی ۵۰۰ خانوار، نصب دکل تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در ۲۷ روستا، شبکه آبرسانی در حداقل ۸۶ روستا، ساخت زمین چمن مصنوعی در ۳۸ روستا و ساخت حداقل ۳۲۶ کلاس درس جدید اقدام و همکاری کنند تا شاهد توسعه و آبادانی هر چه بیشتر مناطق روستایی شهرستان نیکشهر باشیم.

لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=156721

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.