• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
7

ظرفیت‌های بالقوه سیستان و بلوچستان در سند راهبردی توسعه گردشگری کشور

  • کد خبر : 146987
  • 05 آذر 1399 - 16:59
ظرفیت‌های بالقوه سیستان و بلوچستان در سند راهبردی توسعه گردشگری کشور
هاتف سیستان و بلوچستان- علیرضا جلالزایی گفت: سند راهبردی توسعه گردشگری کشور می تواند ما را به آینده صنعت گردشگری کل کشور و در مقیاس کوچکتر، سیستان و بلوچستان، با توجه به ظرفیت هایی که این استان دارد، خوش بین تر کند و نگاه مسئولان امر را از بالا به پایین تغییر دهد.

علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با اشاره به ابلاغ احکام و قوانین سند راهبردی توسعه گردشگری از سوی هیئت دولت با هدف رشد و توسعه صنعت گردشگری کشور اظهار داشت: این سند جزو این اسناد بالادستی بوده و تاییدیه و تدوین آن ها هم با استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگانی است که در این زمینه کار می کنند.

وی افزود: سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط خاص تیپ اقلیمی، معماری و جغرافیای محیطی زبانزد خاص و عام است، گستردگی استان و ظرفیت هایی که به آن اشاره شد نشان می دهد که این سند به عنوان یک سند قابل اتکا می تواند در بحث های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاثیر بسزایی داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: سند راهبردی توسعه گردشگری کشور می تواند پیوند عمیقی را بین سه مجموعه کاری در وزارتخانه با تاکید بر گردشگری بر قرار کند.

جلالزایی تصریح کرد: در این سند وظایف و کارکرد هر کدام از دستگاه های کمک دهنده به خوبی مشخص شده است، وظایف دستگاه هایی که می توانند عضو این ستاد قرار بگیرند به گونه ای است که آینده گردشگری سیستان و بلوچستان را بر اساس کارکردهای تعریف شده دچار تغییر و تحول مثبت کنند.

«ظرفیت های مرزی سیستان و بلوچستان موثر در جذب گردشگر»

علیرضا جلالزایی بیان کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت های مرزی، دریایی و … دارد که می تواند گردشگران زیادی را پذیرش کند که در این سند قطعا به ظرفیت ها و توان های محیطی اشاره خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: بهره گیری از این موارد با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان خواهد بود و ظرفیت بالقوه استان باید به بالفعل تبدیل شود که لازم است بیشتر روی این موارد کار شود تا گردشگری سیستان و بلوچستان قابل قیاس با دیگر استان های کشور باشد.

وی اظهار کرد: مقیاس جهانی در سه آیتم می گوید از هر ۱۰ نفری که در دنیا شاغل هستند حتما یک نفر در گردشگری مشغول کار است و با توجه به ظرفیت های سیستان و بلوچستان، این استان قابلیت به مراتب بالاتری دارد.

جلالزایی ادامه داد: سیستان و بلوچستان گردشگر پذیر و گردشگر فِرِست است و ظرفیت های آن در این زمینه می تواند حتی بالاتر از مقیاس جهانی باشد.

وی با اشاره به شیوع بحران کرونا و ضربه های آن به صنعت گردشگری دنیا اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر جابه جایی گردشگر در کل دنیا بود که با شیوع کرونا یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر کاهش یافت و در ایران و سیستان و بلوچستان هم سیر نزولی به طور محسوس قابل مشاهده بود.

«گردشگری اربعین و زیارتی پتانسیل ویژه جنوب شرق کشور»

جلالزایی بیان کرد: پیش از شیوع کرونا از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی سیستان و بلوچستان گردشگران خارجی و داخلی زیادی پذیرش می شد، گردشگران خارجی زیادی هم به استان می آمدند که نمونه آن گردشگر اربعین و زیارتی بودند که می توانستند در زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری سیستان و بلوچستان نقش داشته باشند.

وی اظهار کرد: اما امسال به دلیل شیوع کرونا گردشگران خارجی به ویژه زیارتی که به استان می آمدند، پذیرش نشدند.

به گفته این مقام مسئول، سیستان و بلوچستان در زمینه گردشگری کاملا ناشناخته بوده و در این بخش کارهای ویژه ای در حال انجام است و ظرفیت های آن معرفی شده، این استان دارای پتانسیل های ویژه ای دارد که شاید در بسیاری از استان های کشور وجود نداشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیت های سیستان و بلوچستان به عنوان فرصت لحاظ شده و تا حد امکان از آن ها بهره گرفتیم.

جلالزایی گفت: می توانیم با استفاده از این ظرفیت ها صنعت گردشگری را در زمینه های خدماتی، زیرساختی و توسعه ای گسترش دهیم تا نتیجه آمد و شد گردشگران به سیستان و بلوچستان گردشگری هدفمند، توسعه گر و شتاب دهنده باشد.

لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=146987

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.