• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
13

انتظار ۳ ساله برای احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار

  • کد خبر : 18211
  • 23 مرداد 1397 - 16:47
انتظار ۳ ساله برای احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار

بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار با وجود نیاز مبرم مردم منطقه و صد البته نبود تنگنای مالی برای احداثش، بیش‌ از ۳ سال است که منتظر کلنگ‌زنی و اجرا است.

به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان، بندر چابهار با وجود اهمیت و موقعیت ویژه جفرافیایی و ژئوپلوتیکی‌اش در یکی‌از استراتژیک‌ترین طرح‌های آینده ایران یعنی توسعه سواحل مکران در خیلی از شاخصه‌های توسعه انسانی هنوز اول کار است.
 
حاشیه‌نشینی ۵۰ هزار نفری، بی‌آبی ۲۰۰ هزار نفری، بی‌برقی ۷۷ هزار نفری و صدها شاخص اجتماعی و انسانی دیگر دست به دست هم‌ داده‌اند تا چابهار در جدول شاخص‌های توسعه انسانی شهرهای ایران پایین‌ترین باشد و حتی در بسیاری از شاخص‌ها با شهرهای سیستان و بلوچستان اختلافات فاحشی را تجربه کند.
 
یکی‌ از مهم‌ترین این شاخص‌ها که در گزارش حاضر به‌ آن می‌پردازیم، شاخص‌های بهداشتی و درمانی و مشخصاً سرانه فضای درمانی است. بنا به آمار وزارت بهداشت، شاخص فضای درمانی به‌ازای هر هزارنفر در کشور ۱٫۷ تخت بیمارستانی است البته چه بسا که استان‌هایی مانند یزد به‌دلیل وجود مراکز درمانی مجهز شاخص به‌مراتب بهتری را تجربه می‌کند. این آمار وزارت بهداشت مطلوب‌ترین و در واقع پایین‌ترین است.
 
اما شهرستان چابهار با ۳۰۰ هزارنفر جمعیت و باوجود اهمیتش برای استقرار صنایع مادر هم‌چون فولاد و پتروشیمی و ماشین‌سازی و تبدیل به مرکز ترانزیت ایران و شرق که متعاقب آن استقرار بخشی جمعیت ایران در کنار سواحل عمان و در شهر جدید تیس برای آن پیش‌بینی شده، پایین‌ترین سرانه فضای درمانی را دارد؛ به ازای هر هزار نفر نیم تخت بیمارستانی که آن‌هم در شرایط استانداردی نیست.
 
چابهار با وجود اهمیت، جمعیت بالا و جمعیت بالاترش در آینده با یک بیمارستان ۱۸۲ تخت‌خوابی روزگار می‌گذارند که آن‌هم در ابتدا بیمارستان نبوده و دهه ۷۰ شمسی از یک مرکز درمانی ۲۵ تخت‌خوابی تامین اجتماعی با توسعه نامتوازن و غیراصولی به یک بیمارستان ۱۸۲ تخت‌خوابی تبدیل شده که به گواه مدیران محلی در چابهار ضریب اشتغال تخت در آن به‌دلیل فشار بالای جمعیت بیش‌از ۱۰۰ درصد است.
 
معین‌الدین سعیدی رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار می‌گوید: بیمارستان ۱۸۲ تخت‌خوابی امام علی چابهار علاوه‌بر خدمت‌رسانی به ۳۰۰ هزارنفر از جمعیت شهر و روستاهای چابهار به‌نسبت با دارابودن آی‌سی یو، سی سی یو و برخی پزشکان متخصص مجهزترین مرکز درمانی جنوب بلوچستان نیز است.
 
وی می‌افزاید: جمعیتی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارنفر از پهنه جاسک تا راسک، شهرستان‌های کنارک، قصرقند، نیکشهر، سرباز و حتی جاسک هرمزگان برای درمان به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.
 
وی تصریح می‌کند: فشار جمعیتی بالا گاها تخت‌های بیمارستان را به‌صورت کاملا نامتوازن به ۲۲۰ تخت افزایش می‌دهد؛ بیمارستان چابهار درحالی به ۷۰۰ هزارنفر جمعیت خدمت‌رسانی می‌کند که هم‌قدیمی است و هم ظرفیت ندارد.
 
فشار جمعیتی بالا بر بیمارستانی که خود با مشکلات عدیده‌ای نظیر فرسوده‌ بودن و توسعه نامتوازن دست‌وپنجه نرم می‌کند گاها موجب خطرناک‌ترین اشتباهات پزشکی و حتی مرگ افراد نیز شده است؛
 
اهمیتی راهبردی چابهار و هم‌چنین فشار جمعیتی و توسعه نامتوازن در تنها بیمارستان این بندر راهبردی موجب شد تا وزیر بهداشت دی ماه ۹۴ به چابهار سفر کند و کلنگ احداث یک بیمارستان مجهز ۵۴۰ تخت‌خوابی را در چابهار به زمین بزند اما با وجود آنکه حدود ۳ سال از کلنگ‌زنی این بیمارستان می‌گذرد و صدالبته با وجود آنکه به گواه مدیران محلی هیچ تنگای مالی برای احداث وجود ندارد و منابع آن مشخص شده ولی هنوز که هنوز است بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار آغاز نشده است.
 
عبدالغفور ایرانژاد نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار قراراست با فروش املاک مرکز درمانی سینای شهر چابهار که تغییر کاربری به تجاری داده و از دور خارج شده ساخته شود، حتما اگر تاکنون این بیمارستان شروع به ساخت می‌شد به‌ دلیل مشخص بودن منابع مالی پیشرفتی حداقل ۵۰ درصدی داشت.
 
وی می‌افزاید: بحث بر جانمایی این بیمارستان بوده، دو زمین برای احداث آن یکی در محدوده شهر و یکی در محدوده منطقه آزاد پیشنهاد شده اما وزارت بهداشت و استانداری برای تعیین زمین مورد نظر به توافق نمی‌رسیدند.
 
وی تصریح می‌کند: نهایتا زمین مورد نظر در منطقه آزاد مورد تایید قرار گرفته و قرار بوده کلنگ آن اردیبهشت ماه سال جاری با حضور وزیر بهداشت به زمین بخورد که هنوز که هنوز است از شروع عملیات احداث خبری نیست.
 
حمیدالله بلیده‌ای معاون فنی و زیربنایی منطقه آزاد چابهار نیز می‌گوید: ۲۰ هکتار زمین برای احداث این بیمارستان در یکی‌از بهترین پیکره‌های منطقه آزاد یعنی پیکره کارگاهی که مشرف به شهر است در نظر گرفته شده است.
 
وی می‌افزاید: زمین آماده شده و تحویل مراجع بهداشتی شده و ما هم منتظر کلنگ‌زنی و آغاز عملیات احداث این بیمارستان هستیم. ساخت این بیمارستان و تجهیزاتی که قرار است برای آن وارد شود در منطقه آزاد قیمت تمام‌شده بایین‌تری خواهد داشت.
 
مسعود علایی مدیر شبکه بهداشت شهرستان چابهار دلیل به‌ تاخیر افتادن ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی چابهار را مشکل خاک زمین جانمایی شده در منطقه آزاد چابهار می‌داند و می‌گوید: مطالعات انجام شده و مشکل برطرف شده و ان‌شاالله طی یک ماه آینده وزیر بهداشت برای کلنگ‌زنی ساخت بیمارستان به چابهار سفر می‌کند.
 
وی می‌افزاید: قرارداد ساخت بیمارستان قطعی شده و دیگر تاخیری در احداث آن نخواهیم داشت؛ زمین همان زمین منطقه آزاد است و تاخیر اردیبشهت ماه به‌خاطر مشکل خاک و کامل نشدن مطالعات آن بوده است.
 

لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=18211

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.