به گزارش هاتف سیستان و بلوچستان، اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به کشت این محصول در سطح 462 هکتار از باغ هاي میوه سیستان و بلوچستان گفت : باغداران سیستان و بلوچستان از اواخر فروردین به مدت سه ماه به برداشت چیکو مشغول هستند.
وی افزود: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستان های چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت می شود.
وی گفت : قیمت هر کیلو چیکو با توجه به کیفیت آن 4 تا 5 هزار تومان است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان گفت : کار کاشت- داشت و برداشت محصول چیکو برای 300 نفر به صورت مستقیم و هزار و 300 نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می کند .
شهرکی گفت : میوه چیکو مقاوم به کم آبی-شوری و شرایط سخت است و زمان گلدهی آن از بهمن و اسفند آغاز می شود .
میوه چیکو به 2 شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر استفاده می شود .
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز برای دارو استفاده می شود.
برداشت بیش از 2 تن چیکو در سیستان و بلوچستان
در سال زراعی جاری 2 هزار و 390 تن میوه گرمسیری چیکو از باغ های سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان شده است.
لینک کوتاه : https://hatefsb.ir/?p=16887
- ارسال توسط : امید بلوچستانی